top of page

KVALITETSSIKRING

For at sikre ensartede og gode produkter, såvel som at sikre både høj dyrevelfærd og gode arbejdsvilkår, har vi en række krav, vi altid efterlever.

Håndsortering

Vores egen uld håndsorterer vi altid. Mange års erfaring med både klipning af får og bearbejdning af resten af uldens videre forløb gør, at vi efterhånden har et ret godt greb om, hvilken kvalitet ulden skal have, for at virke i alle processerne til og med den til sidst er blevet til en sweater, nogen skal have på sin krop.

Dyrevelfærd

For os er det naturligste i verden, at dyrene skal have det godt, mens de er her. Vores egne får går det meste af deres liv og græsser frit i afvekslende terræn. Nogle gange på kløvermarker, andre gange i fredede moseområder, naturreservater, strandenge, eller andre steder, de kan udøve naturpleje. Derudover er de økologiske, naturligvis.

Læs mere på www.hjelholtlam.dk

Gennemsigtighed

Vi har imidlertid ikke får nok, til at levere uld til hele vores produktion. Derfor opkøber vi en del uld fra både danske og svenske fåreavlere. Desuden har vi nogle mangeårige samarbejdspartnere i England, der hjælper os med at vaske og farve uld. Af og til er vi på besøg hos vores partnere, for at sikre at tingene bliver gjort ordentligt hele vejen rundt.

Mulesing-fri merino

I flere af vores garner er der iblandet den bløde merinould. Vores erfaring er, at den bedste merinould findes på Falklandsøerne. Her er klimaet ideelt; der er åbent, tørt og blæsende, og fårene går ude hele året. Og derudover har de taget et vigtigt skridt i forhold til dyrevelfærd, på Falklandsøerne er alle dyrene nemlig certificeret fri for mulesing (en skrækkelig proces, mange andre merinoavlere verden over benytter sig af - google at your own risk...).

IMG_2526.heic

Farvning af uld

Den farvede uld vi bruger i nogle af vores garner, får vi farvet i England. De er simpelthen bedre til det, end vi er. I gamle dage blandede vi selv farverne på spinderiet, men vi havde ikke faciliteterne til at genbruge restprodukterne ordentligt.

I England har de markant bedre faciliteter, en længere tradition, og så er de meget strikse i deres overholdelse af gældende EU-lovgivning på området. Det vil sige at de eksempelvis overholder reguleringen kaldet REACH samt at deres arbejde er i overensstemmelse med HSE, det britiske miljøagentur. Det sikrer, at de arbejder inden for rammen af reguleringen af vand- og kemikalieforbrug.
Det var bare det.

bottom of page